Credits
#
289
#
289

Museum of Applied Arts

The building of the Museum of Applied Arts, due to its location and grandiose size, is a determinative element of the cityscape, its dome can already be perceived from afar, both from the city center and from Üllői street leading to the city. The monument building is also an impressive view from Budapest's busiest boulevard. The aim of the development of Angyal István square is primarily to create a dignified, culturally and spiritually connected public ‘forecourt’. On the walking surface that can be clearly seen from the perspective of the pedestrians, a Hungarian Art Nouveau motif ‘leads’ from the exit of the underpass, through the square, to the sidewalk in front of the museum. Street furniture will be placed under the row of trees designed in front of the facade: benches, drinking fountain, bicycle storage. We recommend keeping the only existing huge mulberry tree.

Architect

Richárd Hőnich, Ferenc Keller, Iván Nagy, Zsolt Félix, Benedek Sólyom, Tamás Fenes

Interiour Designer
3D Artist

Ferenc Répás

Landscape Architect
Function

Museum

Competition

open competition - 3rd prize

Year
2012
Location

Budapest IX. district

Client
Photography
Awards
Publications
Function

Museum

Competition

open competition - 3rd prize

Year
2012
Location

Budapest IX. district

Client
Photography
Awards
Publications
Képalá szöveg inside of a div block.
Képalá szöveg inside of a div block.
Képalá szöveg inside of a div block.
Képalá szöveg inside of a div block.
Képalá szöveg inside of a div block.
Képalá szöveg inside of a div block.
Képalá szöveg inside of a div block.
Képalá szöveg inside of a div block.
Képalá szöveg inside of a div block.
Képalá szöveg inside of a div block.
Képalá szöveg inside of a div block.
Képalá szöveg inside of a div block.
Képalá szöveg inside of a div block.
Képalá szöveg inside of a div block.
Képalá szöveg inside of a div block.
No items found.