Impresszum

Solymár fogorvosi rendelő

A fogorvosi rendelő egy kis családi vállalkozás részére készült. Az épületben 4 fogorvosimunkahely létesült, illetve lehetőség van oktatásra, továbbképzésre is. Az épületalsó szintjén egy lakás is elhelyezésre kerül. A fogorvosi rendelőre

Azépület oldalhatárra épült, akeskeny telekre egy klasszikus hosszú ház elhelyezését tartottuk megfelelőnek.Az épület a telek lejtős adottsága miatt egyre jobban kiáll a földből, az utca felől földszint+tetőteres épület a hátsó oldalról már alagsor+földszint+tetőtér képet mutat. Az egyszerű,nyeregtetős tömeg markáns megnyitásokkal, ’beharapásokkal’ nyílik meg, a belsőfunkcióknak megfelelően. Az alagsorban a lakás nyílik meg a kert felé, aföldszinten a bejárat kapott egy fedett előteret, a tetőtérben pedig abevilágítást igénylő helyiségek kaptak egy, a tömegbe ’bemart’ loggiát. A nyílászárókat összefogtuk egymás mellett, hogy a tömegben egyértelműen kirajzolódjanak az üvegezetttranszparens felületek. Így az egyszerű, határozott tömegbenfoltként jelennek meg a nyílászárók. A folyosó-váró végében teljesfelületen nyílászáró van,hogy a lejtő irányába feltárulószép kilátás legyen a váró véghomlokzata. A zárófödém egy részeüvegtetőből készül, így a felülről beszűrődő fény a galérián átjutva a földszinti váróban is megjelenik.

 

Azépület egyszerű tömegformáláshozhomogén színezés párosul. A vakolt homlokzatok szürke cseréppel azonosszínárnyalatban készülnek. A fémszerkezetek, esőcsatornák, párkányok, szegélyekis erre a színre lettek porszórva.

Építész

Félix Zsolt, Fialovszky Tamás

Belsőépítész
Látványtervező
Tájépítész
Funkció

Fogorvosi rendelő

Pályázat
Év
2021
Helyszín

Solymár

Solymár
,
HU
Megrendelő
Fotó
Díjak
Publikációk
Funkció

Fogorvosi rendelő

Pályázat
Év
2021
Helyszín

Solymár

Solymár
,
HU
Megrendelő
Fotó
Díjak
Publikációk
#
411
#
411

Solymár fogorvosi rendelő

Summa

A fogorvosi rendelő egy kis családi vállalkozás részére készült. Az épületben 4 fogorvosimunkahely létesült, illetve lehetőség van oktatásra, továbbképzésre is. Az épületalsó szintjén egy lakás is elhelyezésre kerül. A fogorvosi rendelőre

Azépület oldalhatárra épült, akeskeny telekre egy klasszikus hosszú ház elhelyezését tartottuk megfelelőnek.Az épület a telek lejtős adottsága miatt egyre jobban kiáll a földből, az utca felől földszint+tetőteres épület a hátsó oldalról már alagsor+földszint+tetőtér képet mutat. Az egyszerű,nyeregtetős tömeg markáns megnyitásokkal, ’beharapásokkal’ nyílik meg, a belsőfunkcióknak megfelelően. Az alagsorban a lakás nyílik meg a kert felé, aföldszinten a bejárat kapott egy fedett előteret, a tetőtérben pedig abevilágítást igénylő helyiségek kaptak egy, a tömegbe ’bemart’ loggiát. A nyílászárókat összefogtuk egymás mellett, hogy a tömegben egyértelműen kirajzolódjanak az üvegezetttranszparens felületek. Így az egyszerű, határozott tömegbenfoltként jelennek meg a nyílászárók. A folyosó-váró végében teljesfelületen nyílászáró van,hogy a lejtő irányába feltárulószép kilátás legyen a váró véghomlokzata. A zárófödém egy részeüvegtetőből készül, így a felülről beszűrődő fény a galérián átjutva a földszinti váróban is megjelenik.

 

Azépület egyszerű tömegformáláshozhomogén színezés párosul. A vakolt homlokzatok szürke cseréppel azonosszínárnyalatban készülnek. A fémszerkezetek, esőcsatornák, párkányok, szegélyekis erre a színre lettek porszórva.

No items found.