Impresszum

Ljubljana - Minipleks mozi

A tervezési helyszín a Slovenska cesta-n elindult fejlesztés következő állomása. A felszínen történt városépítészeti beavatkozások miatt az autós forgalom háttérbe szorult, és a gyalogosok már nem használják az aluljárót, ami ennek következtében elhanyagolttá, üressé vált. A tervezési feladat célja, hogy a jelenleg használaton kívül eső aluljárót visszakapcsolja a város vérkeringésébe.

Az ide elképzelt kulturális térnek és mozinak az a feladata, hogy rendezvényeivel megtöltse az aluljárót, és sokoldalúan,intenzíven használt épületet hozzon létre a kihalt közlekedési útvonal helyett. Az épület nagy része a föld alatt található részben hasznosítva a meglévő aluljárót, részben pedig a slovenske reformacije park felé kibővítve azt. Így rejtve marad a felszín felé. A felszínen megjelenő pavilonnak kettős szerepe van. A jelként megjelenő épület bejáratot és lelátást biztosít a mozi terébe, másrészről kávézó funkciójával összeköti és kiszolgálja a parkot a teret és a földalatti világot.

Építész

Ábrahám Tamás, Fialovszky Tamás, Mudry Luca

Belsőépítész
Látványtervező
Tájépítész
Funkció

Kultúra

Pályázat

nyílt tervpályázat - 3. díj

Év
2020
Helyszín

Ljubljana, Szlovénia

Ljubljana
,
SI
Megrendelő
Fotó
Díjak
Publikációk
Funkció

Kultúra

Pályázat

nyílt tervpályázat - 3. díj

Év
2020
Helyszín

Ljubljana, Szlovénia

Ljubljana
,
SI
Megrendelő
Fotó
Díjak
Publikációk
#
464
#
464

Ljubljana - Minipleks mozi

Summa

A tervezési helyszín a Slovenska cesta-n elindult fejlesztés következő állomása. A felszínen történt városépítészeti beavatkozások miatt az autós forgalom háttérbe szorult, és a gyalogosok már nem használják az aluljárót, ami ennek következtében elhanyagolttá, üressé vált. A tervezési feladat célja, hogy a jelenleg használaton kívül eső aluljárót visszakapcsolja a város vérkeringésébe.

Az ide elképzelt kulturális térnek és mozinak az a feladata, hogy rendezvényeivel megtöltse az aluljárót, és sokoldalúan,intenzíven használt épületet hozzon létre a kihalt közlekedési útvonal helyett. Az épület nagy része a föld alatt található részben hasznosítva a meglévő aluljárót, részben pedig a slovenske reformacije park felé kibővítve azt. Így rejtve marad a felszín felé. A felszínen megjelenő pavilonnak kettős szerepe van. A jelként megjelenő épület bejáratot és lelátást biztosít a mozi terébe, másrészről kávézó funkciójával összeköti és kiszolgálja a parkot a teret és a földalatti világot.

No items found.